Natisni

Izjava o piškotkih

Kaj so piškotki?

Evropska unija je sprejela direktivo, po kateri je potrebno za varnost uporabnikov zagotovititi, da uporabnik sam odloča ali naj piškotki na spletnih straneh shranijo podatke ali ne. V slovensko zakonodajo jo je prinesla lani sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se ureditev začne 15. junija.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik in vam omogočajo prikaz določenih vsebin, pri katerih je potrebno, da se informacije začasno shranejo. Večina sodobnih spletnih strani uporablja piškotke.

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:

Obvezne piškotke
Posamezni piškotki so nujni za delovanje naše spletne strani in jih ni moč onemogočiti.

Piškotke za shranitev uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot je npr. piškotek, ki vsebuje informacije o sprejetju ali pa o zavrnitvi piškotkov.

Kako upravljati s piškotki?
Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškotke. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene funkcije in/ali podstrani ne bodo delovale.

Spodaj se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

    Mozilla Firefox
    Internet Explorer
    Chrome
    Safari

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov na spletni strani Biluks.si, ne bomo posredovali tretjim osebam. Svoje nastavitve lahko spremenite v zavihku Zasebnost, ki se vam bo pojavil po vaši prvi odločitvi glede sprejema naših piškotkov.